Abdurahmanović i Latifović najbolji sportisti Zavidovića u 2022. godini

Večeras je u JU Kulturno-sportski centar Zavidovići, a pod pokroviteljstvom Grada Zavidovići, organizovana manifestacija Izbor sportiste grada Zavidovići 2022.

Nakon nekoliko godina bez manifestacije ovog karaktera, večeras su Zavidovići dobili najbolje sportiste i sportistkinje, kao i nosioce drugih priznanja.

U muškoj konkurenciji je za najboljeg sportistu proglašen Sedžad Abdurahmanović, rukometaš RK Krivaja, dok je rukometašica ŽRK Krivaja Alena Latifović izabrana za najbolju sportistkinju Zavidovića u 2022. godini.

Abdurahmanović je prošle sezone imao uspješnu epizodu u Italiji, a gdje je sa ekipom Pallamano Conversano osvoji italijanski Supercup kao i prvenstvo Italije Serie A, nakon čega se uoči tekuće sezone vratio u matični klub Krivaju.

Latifović već niz sezona važi za jednu od najboljih igračica Krivaje, a što je u protekloj godini krunisano i pozivom u seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Trener ŽRK Krivaja Adnan Bašić je najbolji trener Zavidovića u prošloj godini, a upravo je ŽRK Krivaja osvojio priznanje za najbolju sportsku organizaciju u ženskoj kategoriji, dok je u muškoj ovo laskavo priznanje pripalo RK Krivaja.

Najuspješniji sportisti u juniorskoj kategoriji su Elmas Avdić (RK Krivaja) i Sara Šehić (ŽRK Krivaja), dok je u kategoriji osoba s invaliditetom najbolji sportista Kasim Husić (IOK Zavidovići)

Nagrade za životno djelo dobili Zijad Omerović i posthumno Salih Grahić, dok je Haris Galijašević dobio priznanje za najuspješnijeg sportskog radnika.

U kategoriji perspektivnih sportista priznanje su dobili Rusmir Mehić (KK Leopard), Imran Mujanović (RK Krivaja), te Mirza Zečić (KK Krivaja) i Damir Mustafić (KK Krivaja).

Spomenut ćemo da je na večerašnjoj manifestaciji i Z Portal dobio priznanje, a u kategoriji specijalnih priznanja za razvoj sporta. U ovoj kategoriji je priznanje također dobio Radenko Đurković, te KK Leopard i KK Mersad Kurtalić, te Savez za sport i rekreaciju invalida Zavidovići.