Ambasador Švicarske boravio u posjeti Zavidovićima

Ambasador Švicarske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Daniel Hunn boravio je jučer u posjeti Zavidovićima zajedno sa svojom delegacijom.

U prostorijama Gradske uprave ugostio ih je gradonačelnik Hašim Mujanović. Prilikom susreta razgovarali su o provedenim aktivnostima u prethodnom periodu.

U saradnji sa Vladom Švicarske Grad Zavidovići realizovao je nekoliko bitnih projekata i to izgradnju sedam stambenih jedinica za povratnike, izgradnju šest stambenih jedinica za romske porodice, projekat predškolsko obrazovanje za svu djecu (PEACH) kao i projekat Diaspora Invest koji provodi USAID.

Ambasador Daniel Hunn zahvalio je Gradonačelniku i saradnicima na gostoprimstvu, te je kazao da se ugodno osjeća u Zavidovićima. Naglasio je da Ambasada Švicarske i Vlada Švicarske ostaju posvećeni unapređenju životnih uslova građanima Bosne i Hercegovine i Zavidovića.

U nastavku današnje posjete u Gradskoj sportskoj dvorani upriličeno je druženje sa učenicima osnovnih škola koji su učestvovali u akciji „Zavidovići bez smeća“ koja je također organizovana uz podršku Švicarske ambasade.

Učesnici akcije, njih 440, jučer su pokupili smeće sa cijele teritorije Grada Zavidovići te su tom prilikom prikupili oko 5 tona otpada, što je značajno manje nego što je prikupljeno u prethodnoj, aprilskoj, akciji uklanjanja smeća.