Amel Tuka pozvao mališane na Igre bez granica u Zavidovićima

U nedjelju 23. jula u HERC Parku prijateljstva u Bajvatima kod Zavidovića održat će se Igre bez granica za djecu, a poziv “maloj raji” je uputio olimpijski atletičar Amel Tuka.

Mališane će zabavljati različitim igricama i aktivnostima profesionalni tim za sport i rekreaciju “Challenge” iz Sarajeva, kao i volonteri iz BiH i Italije u okviru projekta “Strani Vari”.

Igre bez granica su događaj koji se održava po prvi put u Bajvatima, kao jedna od brojnih aktivnosti u HERC Parku prijateljstva ovog mjeseca, a okuplja djecu iz raznih gradova Bosne i Hercegovine kako bi se takmičili u različitim igricama i sportskim aktivnostima.

Ovaj događaj se organizuje kako bi se djeca potaknula na fizičku aktivnost i druženje s vršnjacima, a osim djece iz Zavidovića najavljen je i dolazak djece iz Srebrenice i drugih gradova.

Poruku dječacima i djevojčicama je poslao i najbolji bh. atletičar Amel Tuka.

Pozivam svu malu raju da dođu u HERC Park prijateljstva Bajvati 23. jula i da učestvuju u Igrama bez granica. Bit će puno zabave, druženja i igara. Vidimo se!

Organizator se pobrinuo za potpuni ugođaj, te su pripremljena i brojna iznenađenja, hrana i osvježenje za učesnike, kao i prijevoz autobusima.

Autobus će krenuti u 14:45 s autobuske stanice u Kovačima, odnosno, u 15 sati sa Autobuske stanice Zavidovići, te će stajati na usputnim stanicama.

Autor: Adna Buljubašić