Autosalon Piri pobjednik Drugog novogodišnjeg turnira u Zavidovićima [FOTO]

Večeras je u Zavidovićima odigrana završnica Drugog novogodišnjeg malonogometnog turnira “Zavidovići 22/23”, a trofej najboljeg je pripao ekipi Autosalon Piri.

Pred punim tribinama zavidovićke Gradske dvorane večeras je prvo odigrana utakmica za treće mjesto između ekipa AE Design Graz i MNK Bistrica, a ekipa AE Designa je slavila lakše od očekivanog rezultatom 7:2 i tako osvojila bronzanu medalju i novčanu naknadu od 1000 KM.

Za pobjedniku ekipu su po dva puta pogađali Nasudin Smriko i Vedad Salčin, a u listu strijelaca su se upisali i Amar Šišić, Bajro Spahić i Mirzad Kozlić. Strijelci za momčad Bistrice su bili Igor Rašić i Ivan Martinović.

Uoči finalne utakmice odigran je i revijalni susret veterana NK Krivaja i NK Natron, a Maglajlije su bile bolje rezultatom 4:1.

U velikom finalu za trofej pobjednika su se borile ekipe WEBER Montage SI i Autosalon Piri. WEBER Montage stiže do vodstva u uvodu susreta, a strijelac je bio Antonio Avgustinović. Ipak, ovo vodstvo je brzo anulirano, obzirom da je na drugoj strani pogodio Hidaet Mujić.

Rezultat je i u konačnici bio 1:1 te su pobjednika odlučivali penali. Bolji izvođači u penal seriji su bili igrači Autosalona Piri, koji su slavili s 3:1 i tako se okitili trofejom najbolje momčadi Drugog novogodišnjeg turnira u Zavidovićima.

Pobjedničkoj ekipi je pripala i nagrada u iznosu od 4000 KM, dok je za drugoplasiranu ekipu osigurana novčana nagradna od 1500 KM.

Za najboljeg igrača turnira je izabran Hajrudin Čamdžić iz ekipe WEBER Montage SI, a golman njegove ekipe Asim Bošnjak je ponio epitet najboljeg golmana. S devet pogodaka Alem Kadić iz ekipe MNK Bistrica je najbolji strijelac turnira.