Bajramska čestitka Općinskog načelnika i predsjedavajuće Općinskog vijeća

U povodu nastupajućeg Kurban-bajrama Općinski načelnik Hašim Mujanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Erna Merdić Smailhodžić su uputili čestitku vjernicima.

U čestici stoji:

Kurban-bajram nas asocira na žrtvovanje vlastitog imetka i prinošenje  žrtve – kurbana.

U danima Kurban-bajrama učimo se brizi za porodicu, prijatelje, komšije, siromašne i bolesne. Sutra je prvi dan Kurban-bajrama kada muslimani širom svijeta prinose žrtvu – kurban kako bi se oslobodili oholosti, sebičnosti i nasilnosti. Kurban je poziv čovjeku da bude spreman na žrtvu za svog komšiju i svoju porodicu. Poručuje nam da drugima želimo isto što i sebi. Oslobađa nas sebičnosti te nas podstiče na brigu o onima kojima je potrebna naša pomoć. Stoga, iskoristimo bajram kao priliku da sagledamo stanje oko sebe i pogledamo u kakvom su nam stanju komšije i braća. Žrtvujmo sebe u nastojanju da promijenimo stanje oko sebe.  

Cijenjeni sugrađani, u nadi da vas Kurban-bajram zatiče u dobrom zdravlju i raspoloženju u ime administracije Općine Zavidovići, Općinskog vijeća Zavidovići i u naše lično ime čestitamo vam nastupajuće dane radosti – dane Kurban-bajrama sa željom da ih provedete u sreći, miru i blagostanju u krugu svoje porodice, rodbine i prijatelja i u duhu naše vjere i tradicije.

Posebne čestitke upućujemo našoj, zavidovićkoj, dijaspori koja je spriječena bajramovati u svojoj domovini.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!