Barbarez nakon debija protiv Engleske: Ponosan sam na ono što sam vidio

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Newcastleu (3:0) od domaće Engleske u prijateljskom meču, no selektor Sergej Barbarez ipak nije krio zadovoljstvo viđenim u svom trenerskom debiju.

Ponosan sam na ono što sam večeras vidio. Rezultat je ipak po meni malo previsok. Jeftino smo primili golove, ali to je rezultat ogromne trke, gdje smo jednostavno izgubili snagu. Razlog za to je i ovaj termin utakmice, jer su igrači završili prvenstvo prije desetak dana. Moramo uzeti u obzir da nama nedostaje devet igrača iz neke “idealne” formacije. Bilo je dosta debitanata, a nije jednostavno ni starije igrače pustiti protiv ekipe kao što je Engleska. Ove dvije utakmice će nam sigurno pokazati šta i kako dalje. Definitivno je bilo dobrih stvari koje će nam poslužiti“, rekao je Sergej Barbarez.

Engleska je jedan od favorita Evropskog prvenstva. Očekivali smo tešku utakmicu. Igrali smo u novom sistemu, tu je novi selektor, novi stručni štab i mislim da je to unijelo jednu novu energiju i dobar moral. Treba još malo da se uigramo, ali vidi se da je to već sada bolje nego što je bilo. Naravno mi moramo da nastavimo da radimo. Imam par dana da se spremimo za Italiju i da budemo još bolji. Imamo dobru hemiju u ekipi, dobru konekciju, vjerujemo stručnom štabu i oni vjeruju nama“, kazao je naš prvotimac Benjamin Tahirović.

Ponosan sam što sam debitovao za Bosnu i Hercegovinu protiv ovakvog protivnika. Nažalost, izgubili smo, ali mislim da smo imali dosta dobrih stvari u našoj igri. Nekoliko puta smo i mi bili opasni u prvom poluvremenu. Iako je dosta novih igrača, nismo izgledali neuigrano, naprotiv. Sad se idemo spremati za utakmicu sa Italijom“, izjavio je Armin Gigović.

Dobro smo se borili protiv kvalitetnog protivnika. Ipak Engleska pripada samoj fudbalskoj eliti. Prvo poluvrijeme smo pogotovo odigrali borbeno. Mislim da je konačan rezultat previsok u odnosu na ono što smo prikazali. Šteta zbog dva gola u posljednjih 10 minuta. Probali smo i da igramo, ali nije lako to postići protiv Engleske, koja će ili osvojiti EURO ili biti u samoj završnici. Treba sve ovo što je bilo dobro da dalje poboljšavamo“, smatra Dario Šarić, koji je sinoć odigrao drugi meč za reprezentaciju.

Naredni meč naša selekcija igra u nedjelju 9. juna, a kada će domaćin biti reprezentacija Italije u Empoliju.