Begov Han i Željezno Polje u finalu Turnira mjesnih zajednica općine Žepče

Večeras su odigrani polufinalni mečevi malonogometnog Turnira mjesnih zajednica općine Žepče za 2023. godinu, a u finale 12. izdanja ovog turnira su se plasirale ekipe MZ Begov Han i MZ Željezno Polje.

U prvom meču večerašnjeg programa gledali smo duel dva posljednja pobjednika ovog turnira, a ekipa MZ Begov Han je bila bolja od prošlogodišnjeg pobjednika MZ Ljubna.

Iako je Ljubna prva stigla do prednosti u uvodnim minutama utakmice, predvođena braćom Kadić, Ahmedom i Alemom, ekipa Begov Hana je stigla do pobjede rezultatom 4:2 i svoje karte za finale.

U drugom meču su se sastale momčadi MZ Vinište i MZ Željezno Polje. Sastavi oba tima su nam priredili izuzetno borben meč i neizvjestan duel do posljednjeg minuta, a u konačnici je slavila ekipa Željeznog Polja rezultatom 1:2.

I utakmice finalnog dana koji su na rasporedu sutra (petak) možete pratiti u direktnom prijenosu na našem portalu. Meč za treće mjesto je na programu od 19 sati, potom će biti odigran revijalni susret veterana, dok je finalni dvoboj zakazan za 20:45.