Bez pobjednika u susretu Žepča i Bosne, Famos ovjerio titulu prvaka u Centru

Danas je odigrana šest utakmica 26. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, dok su dva meča bila na programu jučer.

Prava golijada je viđena u Brezi, a gdje je ekipa Nemila savladala domaći Rudar rezultatom 3:7. Eldar Bašović, Adnan Sarač i Mahir Buljetović su postigli golove za domaće, dok su za Nemilu strijelci bili Alija Bajrić, Hadis Krehmić, Adnan Mašić, Muris Behadarević, Anel Dedić te dva puta Enis Ismić.

U subotu je na programu bio i duel Mošćanice i Unisa, a do tri boda i pobjede rezultatom 2:1 je stigla ekipa Mošćanice. Strijelci za domaće su bili Armin Hodžić i Arman Đono, dok je jedini gol Unisa djelo Amara Hadžiefendića.

Iako su nogometaši Žepča 1919 danas bili dosta konkretniji od Bosne, visočka ekipa je stigla do boda. Josip Slišković je doveo domaće u prednost, a strijelac za konačnih 1:1 iz slobodnog udarca je bio Amel Fejzagić.

U Zavidovićima je Krivaja stigla do sigurne pobjede protiv Borca iz Jelaha rezultatom 2:0: a pobjedu domaćima su svojim pogocima donijeli Meris Gluhić i Nedim Čamdžić.

Natron je poražen na gostovanju kod posljednje momčadi prvenstva Ilijaša, a domaći tim je upisao pobjedu rezultatom 2:1. Emil Nevaljalović i Nedim Karić su postigli golove za domaće, dok je jedini gol za goste iz Maglaja djelo Muamera Kadušića.

Kiks Natrona je iskoristio Famos, a koji je u Maglaju savladao domaći Moševac sa 1:2, te tako četiri kola prije kraja i matematički osigurao prvo mjesto. Tarik Adilović je bio strijelac za Moševac, dok su golove za goste iz Hrasnice postigli Tarik Pehilj i Salih Viteškić.

Do važne pobjede u Sarajevu je stigla momčad Usore, a koja je stigla do minimalne pobjede nad Batonom. Strijelac jedinog gola na utakmica je bio Armin Hadžić.

Trijumf u ovom kolu su zabilježili i nogometaši Koline, a koji su pred domaćom publikom sa 2:0 pobijedili Igman, a strijelci su bili Armin Polovina i Semir Bajraktarević.

Rezultati 26. kola:

FK Rudar – NK Nemila 3:7
FK Mošćanica – FK Unis 2:1

NK Krivaja – FK Borac 2:0
NK Žepče 1919 – NK Bosna 1:1
NK Moševac – FK Famos 1:2
NK Ilijaš – NK Natron 2:1
FK Baton – NK Usora 0:1
NK Kolina – FK Igman 2:0