BFK Simm Bau imenovao novog trenera

BFK Simm Bau potvrdio je imenovanje novog trenera, a tu funkciju će obnašati Eldin Mašić, koji je klub vodio u posljednjoj utakmici u sezoni iza nas.

Mašić je debitovao na klupi kluba iz Kosove u posljednjem kolu Prve lige FBiH, a na stadionu Tušanj u porazu od prvaka Slobode (3:1), dok je tokom protekle sezone obnašao funkciju pomoćnika tadašnjem treneru Nebojši Đekanoviću.

Prije nekoliko sezona vodio je u ulozi trenera i NK Natron, dok je prethodno u još jednom navratio imao ulogu pomoćnika u ekipi Simm Bau gdje je nastupao i kao igrač.

Eldin Mašić je svojim dosadašnjim radom i predanošću našem klubu već odavno ovo zaslužio. Koristimo ovu priliku da mu se zahvalimo na svemu do sada i poželimo mu sreću u daljnjem radu. Šefe, spremni smo na nove izazove, poručili su iz kluba.

U bogatoj igračkoj karijeri nosio je još dres zeničkog Čelika, Žepča, Zvijezde iz Gradačca, Sloge iz Doboj, Radnika iz Bijeljine, Olimpika i Moševca. S ekipom Radnika je osvojio Kup BiH, a ubilježio je i četiri nastupa za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Momčad Simm Bau je u proteklu sezonu Prve lige FBiH završila na sredini tabele, na osmom mjestu sa 40 osvojenih bodova.