Bh. klubovi saznali protivnike u evropskim takmičenjima

Danas je u Nyonu obavljen žrijeb parova prvog pretkola kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka i UEFA Konferencijsku ligu, a svoje protivnike su saznali i predstavnici Bosne i Hercegovine.

Prvak Bosne i Hercegovine FK Borac nije imao sreće u žrijebu za prvo pretkolo Lige prvaka, a Banjalučani su za protivnika dobili rumunskim CFR 1907 Cluj.

Prva će biti odigrana u Rumuniji 6. ili 7. jula, dok se revanš igra u Banja Luci 13. ili 14. jula.

FK Sarajevo koji je u ovom žrijebu imao ulogu nositelja u prvom pretkolu Konferencijske lige će igrati protiv FC Milsami Orhei iz Moldavije, dok će NK Široki Brijeg, koji je također bio nositelj, igrati protiv FK Vllzania iz Albanije.

FK Velež koji nije imao status nositelja je imao dobar žrijeb, a protivnik Mostara će biti Coleraine FC iz Sjeverne Irske.

Sarajevo će gostovati u prvom susretu, dok će Velež i Široki Brijeg biti domaćini prvog meča. Prvi susreti su na rasporedu 7. jula, a revanši su zakazani za 15. juli.

Žrijeb drugog pretkola za oba takmičenja će biti obavljen već sutra, tako da će naši klubovi saznati potencijalne protivnike u slučaju prolaza u narednu fazu.