Bod za Natron u Vogošći, Nemila deklasirala Mošćanicu, nogometaši Žepča poraženi od Famosa

Danas je odigrana većina utakmica 15. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, a nakon kojeg federalni drugoligaši odlaze na zimsku pauzu.

U Hrasnici je Famos titulu jesenjeg prvaka proslavio pobjedom protiv podmlađenog sastava Žepča 1919 sa sigurnih 3:0. Armin Cibra je već u sedmoj minuti donio prednost domaćinu, a pobjedu Famosa su u drugom poluvremenu potvrdili Haris Vladavić i Eldar Mulaosmanović.

Nogometaši Nemile su bili nemilosrdni protiv sarajevske Mošćanice, a čija je mreža bila napunjena već poslije 45 minuta. Domaći tim je ostvario pobjedu rezultatom 6:1, a svi golovi su postignuti u prvom poluvremenu. Iako su gostili poveli nakon pet minuta igre golom Armina Semića, Nemila je het-trikom Hadisa Krehmića preokrenula rezultat, da bi uz dva gola Amira Mašića i jedan Anela Dedića ovjerili trijumf do odlaska na odmor.

U utakmici za drugo mjesto u Vogošći je Unis dočekao maglajski Natron, a mrežu su mirovale na ovom susretu te će Natron prezimiti kao drugoplasirani tim lige.

Remi Unisa i Natrona nije iskoristio Baton koji se mogao probiti na drugo mjesto, međutim sarajevski tim je deklasiran u Visokom, a gdje je Bosna pobijedila rezultatom 5:1. Faruk Jusić, dvaput Tarik Hindija te po jednom Tarik Kareem i Faruk Gačan su bili strijelci za Bosnu, dok je jedini gol za goste postigao Sanin Omerbašić.

U Jelahu je komšijski derbi pripao domaćem Borcu, a koji je sa 4:2 savladao nogometaše Usore. Harun Jupić je postigao het-trik za Borac uz jedan pogodak Benjamina Hadžikadunića, dok su golove za Usoru postigli Irmin Okić i Igor Pranjić.

Danas je odigran i derbi začelja u Sarajevu, a gdje je Igman golovima Alena Bjelaka, Kenana Cacana i Ali Ligate savladao Ilijaš sa 3:0.

Kolo će biti kompletirano sutra, a kada se sastaju Rudar i Krivaja, te Moševac i Kolina.