Bogić Bogićević neće biti gradonačelnik, potvrdio odluku da odustaje od kandidature

Nakon što je danas Gradsko vijeće Grada Sarajevo jednoglasno podržala Bogića Bogićevića kao kandidata za gradonačelnika, on je večeras potvrdio da ostaje pri svojoj ranijoj odluci da odustaje od kandidature.

Kako je u pismu rekao Bogićević, ne trebaju očekivati njegovo izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno, prenosi Klix.ba.

Prije dva dana javno i neopozivo povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje neopozivo povlačenje kandidature“, piše Bogićević.

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio“, zaključuje Bogićević.