Brzom reakcijom GSS-a i mještana u Žepču pronađena nestala osoba

Jučer je u Žepču prijavljen nestanak mlađe muške osobe iz mjesta Brižđa, Željezno Polje, a koji je posljednji put viđen oko 15 sati. Poslije nekoliko sati potrage ista je uspješno okončana.

Gorska služba spašavanja Žepče je 17:57 sati primila dojavu o nestanku mladića R.A. (1999.) iz Željeznog polja. GSS se odmah s 15 članova uključio u potragu s lokalnim mještanima i lovcima, a u u dolasku su bili i članovi GSS-a Lukavac s dronom s termalnom kamerom.

Brza potraga rezultirala je pronalaskom mladića u blizini sela Aleksići u 20:26 sati, koji je bio dezorijentiran i blago promrznut.

Koordinisani napor Gorske službe spašavanja, mještana, lovaca i DVD-a Žepče osigurao je uspješan završetak akcije spašavanja. Pronađenu osobu predali smo službi Hitne medicinske pomoći Žepče, a akciju smo zaključili povratkom u stanicu Gorske službe spašavanja u 22:06 sati. Sveukupno, suradnja i brza reakcija GSS-a, mještana i lovaca doprinijele su uspješnom okončanju ove potražne akcije u Željeznom polju, saopštili su iz GSS-a Žepče.