Budi dio pozitivne priče: Podrži izgradnju basket terena u Zavidovićima

Neformalna grupa mladih iz Zavidovića nedavno je pokrenula inicijativu za izgradnju poligona za košarku, a kako ne bi ostalo sve na želji, pokrenute su već određene aktivnosti te za konačnu realizaciju projekta trebjau podršku njihovih sugrađana.

Zbog dotrajalosti terena za košarku “Partizan” i njegove moguće prodaje, na inicijativu firme FlexInvest, a koja je donirala akrilnu podlogu, ovi mladi aktivisti su inicirali izgradnje basket terena u parku Druge osnovne škole Zavidovići.

Planirana je izgradnja basket terena u skladu sa savremenim standardima, a koji bi omogućio da se u Zavidoviće vrati 3×3 street basket turnir.

Teren će posjedovati akrilnu podlogu, a dodavanjem dodatnih sportskih rekvizita teren će biti pogodan i za druge sportove, kao i za izvođenje nastave ove osnovne škole.

Projektnu dokumentaciju je izradio arhitekta Adnan Haćimić, a podršku organizaciji je dala i Fondacija Duga koja je ustupila račun za primanje donacija.

Pozivamo sve sugrađane i privredne subjekte da pomognu u realizaciji ovog projekta kako bi djeci, omladini i rekreativcima omogućili bavljenje sportom i sklonili ih s ulica, iz kafića i kladionica, poručuju inicijatori ove ideje.

Instrukcije za uplatu:

Raiffeisen Banka: 1610550031470033
Primalac: Fondacija Duga Zavidovići
Svrha uplate: Basket teren (obavezno naznačiti!)

Za uplate iz inostranstva:

Primalac: Dino Alić
IBAN: DE94 1001 1001 2623 7742 09
BIC: NTSBDEB1XXX

Osim u novčanim prilozima, svi zainteresovani svoje priloge mogu dati i u uslugama i materijalima, a za dodatne informacije moguće je kontaktirati jednog od koordinatora projekta na broj telefona 062/820-754.