Čestitka Općinskog načelnika i Predsjedavajuće Općinskog vijeća povodom nastupajućeg Bajrama

Povodom nastupajućeg Bajrama Općinski načelnik Hašim Mujanović i Predsjedavajuća Općinskog vijeća Erna Merdić Smailhodžić uputili su čestitku vjernicima islamske vjeroispovijesti. 

U čestitci navode:

Iza nas je mjesec Ramazan u kojem smo postili sa željom da se naučimo samodisciplini kako bismo se oslobodili oholosti i sebičnosti. U Ramazanu smo učili biti milostivi prema starim i nemoćnim, prema onima koji su u potrebi, kojima je uskraćena rodbinska ljubav, toplina vlastitog doma i zavičaja.

Bajramski dani su prilika da u svoje živote unesemo radost i da je podijelimo sa porodicom, komšijama i najbližima te da međusobne probleme i neslaganja ostavimo iza sebe.

Neka nam Bajram vrati vjeru i nadu u bolji i sretniji život, neka među nama vlada sloga, neka nam je uspjeh na ovome svijetu međusobno pomaganje u dobru i zlu.

Cijenjeni sugrađani, u nadi da je Ramazan bio razlog naše promjene na bolje u svakom smislu te da Bajram dočekujemo spremni na žrtvu za vlastito i zajedničko dobro, sa željom da nam nastupajući mubarek dani donesu zdravlje, sreću i radost u krugu porodice, prijatelja i komšija u duhu naše tradicije i običaja u ime općinske administracije, Općinskog vijeća i u naše lično ime čestitamo vam nastupajući Ramazanski bajram.

Posebne čestitke upućujemo našoj dijaspori koja je spriječena bajramovati u svojoj domovini.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!