Čestitka Općinskog načelnika i predsjedavajuće Općinskog vijeća u povodu Dana državnosti

U povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine Općinski načelnik Zavidovića Hašim Mujanović i predsjedavajuća Općinskog vijeća Zavidovići Erna Merdić Smailhodžić uputilu su čestitku.

Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježavamo i slavimo 25. novembra kada je 1943. godine na prvom zasjedanju ZAVNOBIH-a donesena odluka o obnavljanju državnosti Bosne i Hercegovine kao ravnopravne republike unutar tadašnje Jugoslavije, sa historijskim granicama koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne”, stoji u čestitki.

„Tokom postojanja Bosne i Hercegovine mnogi su nastojali urušiti i prisvojiti dijelove bosanskohercegovačke teritorije. Unatoč tome naša jedina domovina Bosna i Hercegovina je opstala jedinstvena i sa očuvanim granicama. U posljednjih nekoliko mjeseci svjedočimo ponovnim nasrtajima neprijatelja Bosne i Hercegovine na njen teritorijalni integritet i suverenitet. Neka nas to ne obeshrabri. Mi, bosanski patrioti, trebamo biti oprezni, odvažni i pokazati neprijateljima naše domovine da smo spremni braniti njenu državotvornost, a i samostalnost. U našoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini ima prostora za sve njene narode bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost a samo zajedničkim radom, međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem doprinijet ćemo jačanju države, solidarnosti i izgradnji bolje budućnosti.

Cijenjeni sugrađani, Bosanci i Hercegovci, u domovini i dijaspori u ime uposlenika Općine Zavidovići, Općinskog vijeća i u naše lično ime čestitamo vam 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine, jedan od najznačajnijih datuma u našoj historiji.