Čestitka Općinskog načelnika Maglaja povodom Dana Armije RBiH i Dana oslobođenja Maglaja

Općinski načelnik Maglaja Mirsad Mahmutagić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Svjetlana Zamboni uputili su čestitku povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine i 16. Aprila – Dana oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu.

U čestitki se navodi:

Uvažene sugrađanke i sugrađani, pripadnice i pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, članovi porodica šehida, poginulih boraca i civilnih žrtava rata, ratni vojni invalidi i demobilisani borci,čestitamo vam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, a našim dragim Maglajkama i Maglajlijama, posebno sudionicima odbrane od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čestitamo 16. april – Dan oslobođenja Maglaja u tom periodu, sa velikom zahvalnošću onima koji su utkali svoj doprinos u temelje naše historije.

Naša sjećanja prenosimo iznova u budućnost kako bismo uvijek bili protiv svakog znaka fašizma i agresije, podjele i neprijateljstva unutar Bosne i Hercegovine. Moramo njegovati i poštovati sjećanja na antifašističku opredijeljenost prethodnih generacija i dostojanstveni period prkosnih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Čestitamo vam 15.april-Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine i 16.april-Dan oslobođenja Maglaja u Drugom svjetskom ratu!