Čestitka premijera Nikšića: Suverena, nezavisna BiH je trajna, neupitna tekovina

Povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijer Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je čestitku svim građankama i građanima BiH.

On u svojoj čestitki navodi:

Građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti.

Historijsko DA za “suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana i naroda Bosne i Hercegovine” neprocjenjivo je naslijeđe koje trebamo svakodnevno njegovati i afirmisati svojim djelima. Svaki iskreni Bosanac i Hercegovac treba 1. mart slaviti neumorno, ustrajno i ponosno.

Iskrena mi je želja da onih koji slave svake godine bude više, te da će se 1. mart uskoro slaviti na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

Suverena, nezavisna Bosna i Hercegovina je trajna, neupitna tekovina. U periodu pred nama moramo učiniti sve da svaki stanovnik naše zemlje Bosnu i Hercegovinu doživljava kao svoj dom u kojem je siguran, zbrinut, u kojem se osjeća ugodno i zaštićeno. Krajnje je vrijeme da napravimo iskorak prema Evropskoj uniji, prema kojoj trebamo ubrzano koračati kao država. Iseljavanje građana BiH u Evropsku uniju možemo zaustaviti samo našim pristupanjem Evropskoj uniji. Generacije koje su se izborile za suverenost Bosne i Hercegovine zavređuju da njihovi potomci imaju uslove da grade svoju sretnu, sigurnu budućnost unutar njenih granica.

Zajedno trebamo učiniti sve da Bosna i Hercegovina bude zemlja ugodnog življenja i svijetle perspektive, jer naša domovina svojim prirodnim bogatstvima i resursima nudi takvu perspektivu. Taj cilj ćemo ostvariti kada svi shvatimo i prihvatimo da je ovo zemlja svih nas, na koju svi polažemo jednako pravo, koju moramo graditi zajedno kao jednu kuću za sve nas. Svaki njen pedalj pripada svima nama.

Još jednom svim Bosancima i Hercegovcima čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine! -navodi se u čestitki premijera Nikšića.