Četvrtfinale Kupe BiH: Rukometaši Krivaje dočekuju tuzlansku Slobodu

Sutra su na programu prve utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu, a u Gradskoj dvorani u Zavidovićima ekipa RK Krivaja će ugostiti tim RK Sloboda.

Tradicionalno susreti Krivaje i Slobode su praćeni s dosta uzbuđenja i naboja, a čemu svjedoče i ligaški susreti ova dva rivala ove sezone.

U utakmici igranoj prije 10 dana u Tuzli Sloboda je slavila rezultatom 36:34, dok u prvom dijelu sezone u Zavidovićima nije bilo pobjednika (33:33).

Kada je riječ o dosadašnjim rezultatima u kupu, Krivaje je u prvom pretkolu savladala Goražde, nakon čega je bila slobodna u drugom pretkolu. S druge strane, za rukometaše Slobode sutrašnja utakmica će biti prva kup utakmica ove sezone.

Sigurno da nas očekuje i dosta opreza s obje strane, obzirom da se revanš susret igra već naredne srijede, te će se u Zavidovićima odigrati samo “prvo poluvrijeme”.

Početak utakmice je zakazan za 20 sati, a za sve one koji nisu u mogućnosti pratiti s tribina ovaj meč osiguran je direktan prijenos na Facebook stranici Z Portala.