Članovi Predsjedništa BiH uputili telegrame saučešća predsjedniku i narodu Turske

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su telegrame saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu i turskom narodu koje je jutros pogodio snažan zemljotres, a u kome je poginulo preko hiljadu osoba.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je naveo:

Poštovani gospodine predsjedniče, sa velikom tugom sam primio vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku. Duboko saosjećam sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Turske.

Naše misli i srca su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje iskrene riječi saučešća porodicama nastradalih u ovako tragičnim okolnostima, kao i želje za brzim oporavkom svim povrijeđenim

U telegramu saučešća koji je uputio člana Predsjedništva BiH Željko Komšić piše sljedeće:

Duboko su me pogodile vijesti o posljedicama zemljotresa u Turskoj i Siriji. Iskreno se nadam da razmjere stradanja građana Turske i Sirije neće biti onakve kakve se u ovom teškom trenutku pretpostavljaju.

Izražavam najdublje saučešće svim građanima Turske i Sirije i porodicama stradalih.

Željka Cvijanović je uputila telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoğanu i predsjedniku Sirijske Arapske Republike Basharu al-Assadu, a u kome se navodi:

Sa iskrenom žalošću primila sam vijest o razornim zemljotresima koji su odnijeli veliki broj ljudskih žrtava i pričinili ogromnu materijalnu štetu.

Povodom velike tragedije koja vas je zadesila, primite izraze najdubljeg saučešća.

Molim Vas da porodicama nastradalih prenesete riječi iskrenog saosjećanja, a povrijeđenima želje za što skoriji oporavak.