Članovi Predsjedništva BiH uputili Božićne čestitke

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovinu uputili su svim pravoslavnim vjernicima čestitku u povodu hrišćanskog praznika Božića.

Željka Cvijanović je uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, svećenstvu, monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti, navele je sljedeće:

U povodu najradosnijeg hrišćanskog praznika – dana Hristovog rođenja, Vama i vjerujućem narodu upućujem iskrene čestitke, sa željom za dobro zdravlje, duhovni mir, sreću i blagostanje.

Neka Badnji dan i Božić ispune domove i srca vjernika snagom ljubavi, radosti i sloge, a praznični dani budu prožeti istinskim ljudskim vrijednostima, porodičnim zajedništvom, poštovanjem i čovjekoljubljem.

Uz najbolje želje da praznik Hristovog rođenja provedete sa svojim bližnjima, u duhu jevanđeljskog praštanja pozdravljam Vas tradicionalnim hrišćanskim pozdravom:

Mir Božiji – Hristos se rodi!

Željko Komšić je uputio sljedeću poruku:

Božić je nadahnuće za sve dobre ljude, praznik rađanja novog života i nade u bolje sutra. Praznični dani su prilika da, šireći ljubav i mir, pružimo ruku podrške onima koji su u potrebi, uz svakodnevno njegovanje dobrih međusobnih odnosa punih poštovanja i uvažavanja.

Dragi sugrađani, želim vam svima da Badnji dan i najradosniji praznik Božić dočekate u dobrom zdravlju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Mir Božiji, Hristos se rodi! 

Denis Bećirović je također čestitao praznik Njegovom visokopreosveštenstvu gospodinu Hrizostomu, mitropolitu dabrobosanskom, kao i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, a naveo je sljedeće:

U povodu velikog hrišćanskog praznika Božića, Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini i svijetu upućujem srdačne čestitke. Ovo je vrijeme velike radosti za sve vjernike i prilika za jačanje duhovne snage i obnavljanje međusobnih veza.

Želim Vam da praznik Hristovog rođenja provedete u atmosferi ljubavi i mira, te da i ovaj Božić bude obilježen u duhu viševjekovne tradicije međusobnog uvažavanja u Bosni i Hercegovini. Želim Vam sretan i blagoslovljen Božić!