Članovi Predsjedništva BiH uputili čestitke u povodu Vaskrsa

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su čestitku pravoslavnim vjernicima u povodu hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović uputio je povodom pravoslavnog praznika Vaskrsa čestitku Njegovom Visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini:

Vaša Eminencijo, Vama, sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.

Neka Vaskrs bude prilika za jačanje duhovne snage, kao i međusobnog razumijevanja i tolerancije u svakodnevnom življenju.

Želim da svoj najveći praznik provedete u miru, sreći i blagostanju, dijeleći radost i nade u bolje sutra, sa svojim porodicama, prijateljima i susjedima.

Sretan Vaskrs!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je čestitku mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu i svim građanima u Bosni i Hercegovini koji dočekuju Vaskrs po Julijanskom kalendaru:

Vaše Preosveštenstvo, s radošću i toplinom čestitam vam Vaskrs, praznik koji donosi nadu, obnovu i radost. Želim da vam svjetlost i radost ovog velikog praznika ispune srca i donesu mir, ljubav i blagoslov u vaše domove.

Vaskrs je simbol novog početka i preporoda, podsjećajući nas da su mogućnosti za promjene i rast uvijek prisutne u našim životima.

Neka ovo praznično vrijeme bude prilika da se okružite porodicom, prijateljima i komšijama dijeleći ljubav i blagoslov.

Hristos vaskrse!

Član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, povodom Vaskrsa, uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima u povodu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa:

U povodu najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa Gospoda Isusa Hrista, upućujem vam srdačne čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedete u duhovnom miru, zdravlju i svakom dobru, ispunjeni ljubavlju prema porodici i bližnjima.

Vođeni Hristovim blagoslovom i snagom, neka Praznik nad praznicima bude inspiracija i nadahnuće za vječnu istinu o pobjedi dobra nad zlom i u danima velikih iskušenja i nedaća, izvor snažne vjere u pravoslavne hrišćanske vrijednosti.

U svjetlosti Vaskrsenja, poželimo jedni drugima vaskršnji mir i pokažimo zajedništvo, poštovanje i uvažavanje  – Hristos Vaskrse.