Članovi Predsjedništva uputili čestitke povodom Vaskrsa

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su odvojene čestitke vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u povodu Vaskrsa.

U svojoj poruci predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima:

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, upućujem vam najiskrenije čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedete radosno, u ljubavi i slozi.

Neka praznik Vaskrsenja Hristovog bude izvor nadahnuća za vječnu istinu o pobjedi dobra i podsjeti na duh zajedništva i blagodet praštanja i međusobnog razumijevanja.

Uz najbolje želje za dobro zdravlje, duhovni mir i blagostanje, upućujem vam najradosniji pozdrav ‘Hristos vaskrse’!

Željko Komšić uputio je mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitku:

Najveće bogatstvo i privilegija nas koji živimo u Bosni i Hercegovini jeste to što imamo priliku slaviti različitosti koje nas spajaju vijekovima. Vaskrs kao vaš najstariji i najveći praznik, koji simbolizuje pobjedu života nad smrću, podsjeća nas nanovo na vrijednosti nade i ljubavi u našem međusobnom dijalogu.

Praznici su prilika za slavlje i susret sa našim najmilijim, prijateljima, komšijama.

Visoko preosveštenstvo, Vama i pravoslavcima u BiH i dijaspori čestitam Vaskrs, uz nadu da ga dočekujete u dobrom zdravlju i raspoloženju. Hristos vaskrse!

Denis Bećirović je povodom Vaskrsa čestitku uputio Njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini:

Vaša Eminencijo, Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini upućujem najiskrenije čestitke povodom Vaskrsa. Želim da provedete ovaj praznik u miru, sreći i blagostanju s porodicama, prijateljima i komšijama.

Neka Vaskrs bude prilika za jačanje duhovne snage, kao i međusobnog razumijevanja i tolerancije, uz bogatstvo različitosti koje baštinimo u Bosni i Hercegovini. 

Uz želje za dobro zdravlje i napredak, želim Vam sretan Vaskrs!