Danas Dan općine Žepče

Danas se na prostoru općine Žepče obilježava 14. listopad (oktobar) – Dan općine Žepče.

Tim povodom su čestitku građanima ove općine uputili Općinski načelnik Mato Zovko i predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Edin Šišić.

U čestitki stoji:

Poštovane Žepčanke i Žepčaci!

Čestitamo Vam svima 14. listopad Dan općine Žepče.

Svi smo svjesni da i ovogodišnji Dan općine obilježavamo pod prijetnjom korona virusa. Pojava pandemije utjecala je negativno na ekonomske prilike i trendove u cijelome svijetu, pa tako i u našoj općini. Na svu sreću, zajedničkim predanim radom negativan utjecaj uveliko je reduciran.

Općinska zakonodavna i izvršna vlast su predano i pažljivo cijelo vrijeme radile i surađivale kako bi posljedice pandemije bile što minimalnije. Možemo se pohvaliti i konstatirati da Općina Žepče može biti pozitivan primjer suradnje između Općinskog vijeća i Općinskog načelnika. Pozitivna suradnja u našoj općini rezultirala je realizacijom velikog broja projekata, koji su u potpunosti završeni. Gospodarski i infrastrukturni projekti su u našoj općini značajno povećali kvalitetu života. Općina Žepče aktivno provodi mjere za jačanje gospodarstva kroz poticanje zapošljavanja, samozapošljavanja i poticanje poljoprivredne proizvodnje. Pored ulaganja u infrastrukturu i gospodarstvo, značajna su sredstva uložena u školstvo, kulturu i sport, kao i u pomoć našim mladima kroz dodjelu novčanih naknada za stambeno zbrinjavanje, prodaju građevinskih parcela, sufinanciranje pripravničkog staža kao i stipendiranje studenata .

Budimo ponosni na sebe jer smo jedna od malobrojnih općina na čijem području živi i egzistira više nacionalnih zajednica, a u kojoj su pluralizam i različitost identiteta pozitivno iskorišteni za opću dobrobit svih nas. S ponosom se može reći da smo i općina odlične međuljudske suradnje i poštovanja, te Vam još jednom svima od srca čestitamo Dan općine Žepče.