DEMANT: Nikakva žena u crnom nije mamila djecu u Zavidovićima

Ovog jutra na pojedinim portalima je osvanula vijest da je u Zavidovićima u krugu Prve osnovne škole žena obučena u crno mamila djecu, kako je navedeno da pođu sa njom. U međuvremenu, na adresu našeg portala stigao je demant navedene vijesti.

Osoba sa fotografije koja se proširila društvenim mrežama je bivša učenica navedene škole, a sada studentica u Sarajevu, koja je u krugu škole čekala sestru, također učenicu Prve osnovne škole Zavidovići.

Neko od prisutnih je zlonamjerno fotografisao i proširio deziformaciju, pri čemu je uznemirena lično navedena djevojka i njena porodica. Djevojka nosi hidžab i nije nikakva “žene u crnom koje mami djecu”, navodi se u demantu. Također, o svemu je obaviještena i policijska stanica Zavidovići.

Ovim putem apelujemo na sve medije, da neprovjerene i netačne informacije ne objavljuju s ciljem vlastite promocije i povećanja čitanosti, jer objava takvih vijesti za posljedicu ima obmanjivanje javnosti i nanošenje duševne boli, eventulanim žrtvama lažnih vijesti.