Denis Bećirović posjetio reisu-l-ulemu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović posjetio je danas reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Denis je Bećirović upoznao svog domaćina o nastojanjima Predsjedništva na poboljšanju i unapređenju prilika u kojima se nalazi naša zemlja te o brojnim izazovima s kojima se susrećemo.

Pored aktuelnih društvenih i političkih tema bitnih za Bosnu i Hercegovinu, važna tema razgovora člana Predsjedništva i reisul-uleme Kavazovića bila je potpisivanje ugovora Islamske zajednice s državom Bosnom i Hercegovinom.

Sagovornici su se složili da je veoma bitno da ovaj ugovor bude potpisan, kako muslimani u BiH ne bi bili diskriminirani u odnosu na pripadnike drugih vjerskih skupina koji od ranije imaju potpisane ugovore s državom.

Složili su se, također, da ugovor Islamske zajednice s državom Bosnom i Hercegovinom ne bi smio biti predmet nikakve političke trgovine ili ustupaka.

Reisul-ulema Kavazović je pohvalio nastojanja predsjednika Bećirovića u zaštiti i očuvanju interesa Bosne i Hercegovine i obećao je, u tom smislu, punu podršku Islamske zajednice njegovom radu.

Predsjednik Bećirović se interesirao za osnivanje muzeja islamske kulture i umjetnosti Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i izrazio svoju spremnost da pomogne koliko to bude u njegovoj moći.