Denis Bećirović uputio čestitku u povodu Kurban-bajrama

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu u povodu nastupajućeg Kurban-bajrama.

U čestitki Bećirović navodi:

Uvaženi reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Huseine ef. Kavazoviću, Vama lično, ulemi i svim muslimanima i muslimankama u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban-bajrama, uz želju da bajramske dane proslavimo u dobrom zdravlju i rahatluku.

Kurban-bajram je vrijeme jačanja svijesti o podnošenju žrtve u ime višeg cilja. Ovo je blagdan koji nas uči i da čovjek treba žrtvovati ono što je prolazno u korist trajnih vrijednosti. Zato iskoristimo pozitivno bajramske dane da dodatno ojačamo naše ljudske i duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, kao i međusobnu solidarnost.

Uvjeren da ćemo pozitivnim radom na sebi i na unapređenju naše zajednice ostvariti i najbolje rezultate za našu domovinu, Vama, i svim muslimanima i muslimankama, želim da Kurban-bajram provedete u toplini porodičnog okruženja, sreći i rahatluku.

Posebnu čestitku upućujem bosanskohercegovačkim hadžijama koji su trenutno u Saudijskoj Arabiji, uz želju da se zdravi i sretni vrate u našu domovinu i svojim porodicama.

Bajram šerif mubarek olsun.