Djevojčica smrtno stradala poslije udara voza u Zenici

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja, navedeno je u dnevnom biltenu MUP-a ZDK za 5. april.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer se u Zenici u mjestu Donja Vraca, u 15:45 sati, dogodila željeznička saobraćajna nesreća gdje je lokomotiva, vlasništvo Željeznica FBiH, na pružnom prijelazu ostvarila kontakt sa pješakom, rođenom 2012. godine iz Zenice. Tom prilikom ista je smrtno stradala na licu mjesta, a što je konstatovao dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Zenica. Izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I Zenica, pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodilo se ukupno šest saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, navedeno je u dnevnom izvještaju.

Kada je riječ o evidentiranim kriminalitetima, u Zenici je periodu od 1. oktobra 2022. godine i 5. aprila 2023. godine, iz prostora toplane kompanije ArcelorMittal Zenica, izvršeno krivično djelo teška krađa. Tom prilikom je iz unutrašnjosti toplane otuđeno 450 metara bakrenog kabla, jedna sirena, 400 komada valjaka za pokretanje trake, 150 metara čelične sajle i tri razvodne kutije. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U Tešnju je u utorak 4. aprila, u vremenu od 19 do 22:45 sati, u mjestu Jevadžije, izvršeno krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo K.H. iz Tešnja. Tom prilikom je otuđena kasa u kojoj se nalazio određeni iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.