Dodijeljena „Nagrada za posebno nadarene studente – Alen Mehmedović“

U Velikoj sali Općine Zavidovići u povodu obilježavanja Dana općine Zavidovići dodijeljene su nagrade nadarenim studentima pod nazivom „Nagrada za posebno nadarene studente – Alen Mehmedović“.

Studenti koji su u toku svog školovanja ostvarili prosjek veći od 9,00 ostvarili su pravo na dodjelu nagrade za posebno nadarene studente.

Pohvale i nagrade su uručene za devetnaest (19) studenata koji su se prijavili na Oglas za dodjelu novčane nagrade pod nazivom „Nagrada za posebno nadarene studente – Alen Mehmedović“ za akademsku 2020/2021. godinu.

Pohvale i jednokratne novčane nagrade uručio je Općinski načelnik Hašim Mujanović, ističući da se svaki trud i zalaganje vrijednih studenata treba nagraditi, te da mu je čast što se na 15. septembar – Dan općine Zavidovići posvećuje pažnju najboljim promotorima općine.

Nagrada za posebno nadarene studente – Alen Mehmedović“ već tradicionalno se dodjeljuje nadarenim studentima sa područja općine Zavidovići, što je rijedak primjer u našoj domovini kada je u pitanju odavanje priznanja studentima za ostvarene dobre rezultate kroz njihovo školovanje.