Druga liga – Centar: Krivaja poražena u Ilijašu, Borac bolji od Žepča, pobjeda Natrona

Danas je kompletirano 24. kolo Druge lige FBiH – grupa Centar, a nakon kojeg nogometaši NK Čelik i dalje čvrsto drže prvo mjesto.

Zeničani su jučer u Brezi savladali domaći FK Rudar sa 0:5. Za goste su Selim Žuna i Mahir Karić postigli po dva pogotka, a jedan gol je dodao i Ali Međuseljac.

Pogotkom Samira Kondžića jučer je FK Borac u Jelahu s minimalnih 1:0 savladao NK Žepče 1919, dok je susret u Hrasnici između FK Famos i FK Unis završen bez pogodaka rezultatom 3:3.

U susretu ekipa iz donjeg dijela tabele danas je NK Ilijaš sa 2:1 savladao NK Krivaja. Kenan Helać i Haris Hasanshaphić su pogađali za domaće, dok je Idriz Hodžić postigao jedini gol za goste iz Zavidovića.

Na Gradskom stadionu u Maglaju nogometaši NK Natron su sa 3:1 pobijedili NK Azot. Muamer Kadušić, El-Harun Hrnjić i Amel Maglić su bili strijelce za pobjednički tim, dok su domaći igrači postigli i autogol koji je gostima iz Vitkovića donio prednost u uvodu utakmice.

U susretu NK Usora i NK Moševac nije bilo pobjednika, a meč je završen rezultatom 1:1. Priključak za vrhom tabele su zadržale ekipe NK Kolina i NK Bosna. Igrači Koline su sa 3:0 na domaćem terenu danas savladali FK Mošcanica, dok je visočka ekipa sa 0:2 slavila u Sarajevu protiv FK Baton.