Druga liga – Centar: Nova pobjeda Čelika, po bod za Moševac i Natron

Ovog vikenda odigrane su utakmice 19. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, a ekipa NK Čelik je nastavila sa dobrom serijom rezultata.

Zeničani su jučer na Bilinom Polju savladali FK Baton sa 2:0, a oba pogotka su postignuta u prve četiri minute utakmice. Strijelci su bili Ali Međuseljac i Aladin Isaković.

Danas su na Gradskom stadionu u Maglaju NK Moševac i NK Kolina podijelili bodove, a rezultat je bio 1:1. Armin Polovina je doveo goste u vodstvo u 79. minuti susreta, ali je Samir Skomorac osigurao bod za domaće golom u 89. minuti.

Bod je osvojio i NK Natron, a koji je jučer kao gost u Brezi protiv domaćeg FK Rudar odigrao susret bez golova.

Nogometaši NK Bosna bili su uvjerljivi u Vitkovićima protiv sastava NK Azot, a visočka ekipa je slavila rezultatom 1:5. Belmin Vila, Damir Brkić, Eldar Jusufović, Amel Fejzagić i Kenan Salkanović su bili strijelci za Bosnu, a jedini gol Azot je djelo Jasmina Šuntića.

Podsjećamo, jučer su nogometaši NK Krivaja pobijedili FK Borac s 2:0 zahvaljujući pogocima Safeta Ibrahimovića i Farisa Bjelića, dok je FK Unis savladao NK Žepče 1919 sa 3:2.

Momčad FK Mošcanica danas je na Ilidži stigla do tri boda poslije pobjede rezultatom 2:1 protiv NK Usora, dok je FK Famos ostvario minimalnu pobjedu na gostovanju sastavu NK Ilijaš.