Druga liga FBiH – Centar: Čelik u Jelahu nastavio šampionski pohod

Jučer su odigrane sve utakmice 20. kola Druge lige FBiH – Centar u nogometu, a nogometaši NK Čelik su nastavili svoj šampionski pohod.

Zeničani su jučer slavili u Jelahu protiv domaćeg sastava FK Borac rezultatom 1:3, čime su upisali 16. ovosezonsku pobjedu. Mirsad Šijerkić je doveo goste u prednost, nakon čega je Vedad Mudrov izjednačio za Borac. Ipak zahvaljujući golovima Filipa Arežina iz penala te kapitena Aladina Isakovića Čelik je stigao do nova tri boda.

Priključak za Čelikom je zadržala momčad NK Kolina, koja je jučer sa 4:0 bila uvjerljiva protiv FK Rudar. Za ekipu iz Ustikoline su po dva pogotka postigli Semir Bajraktarević i Mirza Gluhačević.

U Visokom je ekipa NK Bosna zahvaljujući pogotku Safeta Merdića sa 1:0 savladala FK Unis, dok je u Žepču gol Petra Perkovića bio dovoljan za pobjedu NK Žepče 1919 protiv NK Moševac. U Maglaju je NK Natron poražen od gostujućeg sastava NK Ilijaš istim rezultatom, a gol odluke je postigao Kenan Helać.

Nemanja Marković i Stefan Ilić su pogađali za pobjedu NK Usora protiv ekipe NK Krivaja rezultatom 2:0, dok je do pobjede u ovom kolu stigao i sastav FK Famos protiv FK Mošćanica rezultatom 2:1, te FK Baton protiv NK Azot rezultatom 3:1.

Čelik je na čelu tabele sa 51 bodom, Kolina ima 46, treći je Famosa sa 44, a Bosna je na četvrtoj poziciji sa 43 boda.

Posljednji je Rudar sa devet bodova, Azot ima 11, Natron 17, dok nakon jučerašnje pobjede Ilijaš na svom kontu ima 19 bodova.

Tabela nakon 20. kola