Džeko poslije Francuske: Remi je bio najrealniji rezultat

Poslije večerašnjeg poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine od Francuske (0:1) za medije je govorio kapiten naše reprezentacije Edin Džeko, a koji je pohvalio pristup svojih saigrača i pripremu utakmice.

Pitanje je koliko je zasluženo Francuska pobijedila. Nažalost tako je, sigurno da nismo razočarali iako svaki poraz na kraju donese razočaranja pa iako je to protiv svjetskih prvaka. Utakmica je bila u egalu i najrealniji je bio neriješen rezultat. Utakmica je mogla otići u oba smjera da smo postigli gol u prvom poluvremenu kad je Lloris fantastično odbranio, kazao je Edin Džeko.

Ne znam da li je bio penal, Rade kaže da ga je udario, ali nisam ni očekivao da će ga svirati“, prokomentarisao je spornu situaciju iz završnice meča, te dodao: “Sudija je mogao bolje, ali pružili smo jak otpor Francuzima. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro u drugom nam je falilo  malo više želje za tim golom. Sve u svemu taktički smo odigrali jednu vrhunsku utakmicu. Žao mi je što šef nije bio s nama, jer je pripremio utakmicu na najbolji način i vjerujem da je bio tu s nama da bi nam dao još više snage“.