Džeko poslije Luksemburga: Ne trebamo tražiti greške pojedinaca, svi smo izgubili utakmicu

Poslije sinoćnjeg poraza fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine od Luksemburga (0:2) u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo svoje razočaranje nije krio ni kapiten Edin Džeko.

San popularnog Dijamanta da na izmaku igračke karijere odvode svoju reprezentaciju na EURO zvuči sve manje realističan, a bh. tim je poslije četiri utakmice ostao na samo tri boda.

Luksemburg nas je nadigrao u svakom pogledu i zasluženo pobijedio. Rezultat na kraju utakmice je potpuno realan. Ja sam i juče govorio da Luksemburg više nije ekipa koju svi pobjeđuju i oni su to danas pokazali. Dali su nam golove iz naših grešaka, a mi nismo uspjeli napraviti šansu nakon primljenih golova. Ne trebamo tražiti greške pojedinaca, svi smo izgubili utakmicu. Tužno mi je što nismo mogli da napravimo pritisak onako kako mi znamo kada nas publika ponese. Fizički, taktički i tehnički nismo mogli parirati, nismo mogli da dobijemo duele. Danas nije bilo dobro. Treba da krenemo u analizi sami od sebe, pa tek onda analizirati ostale“, kazao je Džeko poslije utakmice.