Ekipa Blizna pobjednik memorijalnog turnira “Blizna 2023”

Povodom obilježavanja 28. godišnjice oslobađanja kote 645 – Blizna ovog vikenda je odigran memorijalni turnir “Blizna 2023”, a pobjednik ovogodišnjeg izdanja je ekipa Blizna.

Jučer je završen veći dio takmičarskog programa, a za danas su preostale utakmice završnice koje su tradicionalno odigrane nakon završetka pohoda na brdo Blizna.

U prvo polufinale su se plasirale ekipe Blizna i Autoservis Samel, a ekipa Blizne je poslije preokreta slavila rezultatom 5:3. Do druge karte za finale je stigao sastav Brašljevina, a koji je s 3:1 porazio ekipu Plan 21.

Nakon polufinalnih utakmica i revijalnog susreta dječaka odigran je meč za treće mjesto, a ekipa Plan 21 je sa 5:2 savladala Autoservis Samel.

U finalnom meču je Blizna stigla do tri gola prednosti protiv sastava Brašljevina, ali malonogometaši Brašljevina se nisu predavali do posljednjeg minuta te s dva gola donose neizvjesnu završnicu. Međutim iskusnija i kvalitetnija ekipa Blizne je znala sačuvati prednost te u konačnici doći do zlatne medalje i pobjede od 3:2.

Najbolji strijelac turnira je Nedim Rotić iz ekipe Tursići koji je devet puta pogađao mrežu protivničkog gola, dok je Elmedin Mrkonjić iz ekipe Brašljevina najbolji golman turnira. Laskavo priznanje za najboljeg igrača na ovogodišnjem turniru je pripalo Vedadu Salčinu iz pobjedničke ekipe.