Ekipa Kota 645 pobjednik malonogometnog turnira “Blizna 2021”

Večeras je završen malonogometni turnir “Blizna 2021” koji se igrao u okviru manifestacije obilježavanja Dana oslobođenja kote Blizna i teritorije Zavidovića.

Na turniru su učestvovale 24 ekipe koje su tokom jučerašnjeg dana borile za plasman u završnicu turnira, a danas su odigrani mečevi polufinala, utakmica za treće mjesto te finalna utakmica.

Među četiri najbolje ekipe su se plasirale Blizna, Kota 645, Skroze-Bećirović i Mramorje.

U prvom polufinalnom susretu Kota 645 je savladala Bliznu rezultatom 4:1 i tako se plasirala u finale. Drugi finalista je bila ekipa Skroze-Bećirović koja je s uvjerljivih 6:0 savladala Mramorje.

U utakmici za treće mjesto Mramorje je poslije 2:2 boljim izvođenjem penala savladalo Bliznu, a sličan scenarij je viđen i u finalnom meču.

Ekipa Skroze-Bećirović je imala vodstvo od 2:0, no Kota 645 stiže do izjednačenja, te se pobjednik ovogodišnjeg izdanja turnira odlučivao u penal seriji, koja je na kraju pripala ekipi Kota 645.

Za najboljeg igrača turnira je izabran Enver Buljubašić iz pobjedničke ekipe, najbolji golman je Nermin Mujić iz ekipe Skroze-Bećirović, dok je Edib Šušić iz ekipe Blizna bio najbolji golgeter turnira. Nagrada za fair-play ekipu turnira je pripala ekipi Jolde.