Ekipa Laza pobjednik malonogometnog turnira SRC Livade

Sinoć je na terenu Sportsko-rekreativnog centra Livade u Zavidovićima odigrana završnica 16. tradicionalnog malonogometnog turnira SRC Livade 2023.

Učešće na turniru je uzelo 18 ekipa, a u završnicu su se plasirale ekipe Krivaja Metali, Laz, Gradbeništvo Top Fas i i Dženi A.

Prvi polufinalni duelu između ekipa Krivaja Metali i Laz je završen rezultatom 1:3, dok je u drugom meču tim Gradbeništvo Top Fas poražen sa 0:4 od sastava Dženi A.

U duelu za treće mjesto ekipa Krivaja Metali je pobijedila Gradbeništvo Top Fas 3:1, čime se ova ekipa okitila bronzanom medaljom.

U uzbudljivom finalu između Laza i Dženi A nije bilo pobjednika nakon regularnog dijela utakmice koji je završen rezultatom 1:1, a nakon čega je ekipa Laza u penal seriji slavila sa 3:1.

Kao uvod u utakmice za plasman revijalni susret su odigrali dječaci SRC Livade i SRC Krivaja, a susret je završen rezultatom 2:2, odnosno, pobjedom Livada nakon penala.

Najbolji golman turnira je Fadil Kurtić (Livade Gugani), najbolji strijelac je bio Amel Šogolj (Dženi-A), dok je nagradu za najboljeg igrača odnio Mirsad Šijerkić (Laz).

Nagradni fond je bio 3000 KM, uz dodatne nagrade za najbolje pojedince turnira.