Ekipa Maglaja gostovanjem u Trebinju završava sezonu

Rukometaši RK Maglaj sutra će u Trebinju utakmicom 30. kola BH Telecom Premijer lige BiH protiv domaćeg RK Leotar okončati sezonu.

Iako su mnogo poslije nešto lošijeg starta sezone Maglajlijama predviđali borbu za opstanak, rukometaši Maglaja su dolaskom Adnana Đerzića na trenersku poziciju podigli svoju igru i osigurali plasman u gornjem dijelu tabele.

Maglaj je trenutno šesti na tabeli sa 35 bodova, dva manje od petoplasirane Slobode i jedan više od sedme Sloge, te iako rukometaši ovog tima u Trebinje putuju rasterećeni, sigurno je da će nastojati doći do pozitivnog rezultata za što bolji konačan poredak.

Domaćin sutrašnjeg susreta je treći na tabeli sa 39 bodova i u Trebinju bi se naredne sezone trebala igrati Evropa. Leotar ima dva boda više od Slobode i Gračanice i jasno je da će i domaći rukometaši sutra biti pod imperativom pobjede kako bi potvrdili plasman, ali i sezonu okončali pobjedom pred domaćom publikom.

U prvom susretu je u Maglaju slavio tadašnji domaćin rezultatom 27:23, a ko će ovoga puta biti uspješniji saznat ćemo poslije sutrašnjeg susreta koji je na programu od 18 sati u dvorani “Miloš Mrdić”.