Enes Avdić novi trener RK Krivaja

RK Krivaja danas je imenovao novog trenera seniorskog tima, a riječ je o Enesu Avdiću koji je u protekloj sezoni vodio juniorsku selekciju ovog kluba.

U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri dugi niz godina trenirao selekcije škole rukometa, bio je i trener seniorskog tima RK Žepče, te nekoliko sezona je obnašao ulogu pomoćnog trener seniorskog tima RK Krivaja.

Diplomirani je profesor sporta i tjelesnog odgoja, koji posjeduje priznatu treću trenersku kategoriju Rukometnog saveza BiH.

Odabirom prof. Avdića za trenera Seniorskog tima Upravni odbor RK Krivaja nastavlja pružati povjerenje domaćim trenerim sa ciljem da stvorimo sopstveni edukovan trenerski kadar. Sigurni smo da će naš novi trener svojim rukometnim iskustvom i pristupom izvući maksimum iz naših igrača za novu sezonu. U stručnom štabu treneru Avdiću će pomoć pružiti dugogodišnji igrač i trener golmana Jasmin Hadžihasić, poručili su iz RK Krivaja.

Stručni štab je u saradnji sa upravnim odborom zakazao prozivku i početak priprema seniorskog tima u ponedjeljak, 26. jula. Početni treninzi će biti u Gradskoj dvorani u Zavidovićima, a potom s prvim danom avgusta klub odlazi na bazične pripreme u park prirode Tajan – izletište Kamenica.

Također ovom prilikom želimo se zahvaliti i našem bivšem treneru Adnanu Đerziću na saradnji i uspjesima koje je zabilježio sa našim timom, te mu želimo puno sreće i uspjeha u budućem radu. U narednom periodu ćemo vas obavještavati o nizu aktivnosti, koje planiramo za novu sezonu. Pozivamo sve naše navijače da u novoj sezoni podrže naš tim, poručili su iz kluba.