EURO 2020: Hrvatska pobjedom protiv Škotske osigurala plasman dalje

Na Evropskom prvenstvu u fudbalu večeras je kompletirana i grupna faza u grupi D. 

Hrvatska je u Glazgovu stigla do prve pobjede na Euru protiv domaće selekcije Škotske, te tako u direktnom okršaju za prolaz osigurala drugo mjesto i Škotlanđane izbacila iz takmičenja. Vatreni su poveli u 17. minuti preko Nikole Vlašića, a za 1:1 je pogodio Callum McGregor u 42. minuti. Majstorija Luke Modrića iz 62. minute donosi novo vodstvo Hrvatske, a za konačnih 3:1 je pogodio Ivan Perišić u 77. minuti, a što je Hrvatskoj osiguralo drugo mjesto i bolju gol razliku u odnosu na Češku Republiku.

Englezi su večeras u Londonu potvrdili prvo mjesto, a gol Raheema Sterlinga iz 12. minute je bio dovoljan za minimalnu pobjedu protiv Češke Republike, te su Englezi grupnu fazu završili sa sedam bodova.

Sutra će biti kompletirana grupna faza, a od 18 sati se igraju mečevi grupe E, te od 21 sat dva meča grupe F. Španija će u Sevilji protiv Slovačke tražiti prvu pobjedu za prolaz dalje, dok će Poljska u Sankt Peterburgu tražiti pobjedu protiv Švedske za prolaz dalje iz grupe E. U grupi F će Njemačka u Minhenu ugostiti Mađarsku, a u Budimpešti će igrati evropski protiv svjetskog prvaka, selekcije Portugala i Francuske.