Fuad Kasumović primio u posjetu novog predsjednika saveza Vicu Zeljkovića

Novoizabrani predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković jučer je posjetio Gradsku upravu Zenice gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

U pratnji predsjednika Zeljkovića bili su njegov savjetnik Marko Miličić, zatim Sekretar Izvršnog odbora N/FSBiH Nihad Hodžić te predsjednik Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona i član Izvršnog odbora N/FSBiH Muris Jabandžić.

Glavne teme sastanka su bile odigravanje reprezentativnih utakmica u Zenici, proširenje kapaciteta Trening centra i stanje u NK Čelik Zenica.

Grad Zenica je veliki ljubitelj fudbalske reprezentacije BiH. Učinit ćemo sve što je u našoj moći i nadležnosti da se reprezentacija osjeća ugodno u Zenici. Mi ne želimo uticati na odluke Saveza gdje će reprezentacija igrati svoje utakmice, ali ćemo sigurno obezbijediti najbolje uslove za igru. Osim toga, Grad je spreman pokloniti stadion Bilino polje bez ikakvih naknada, ukoliko je taj stadion adekvatan da bude nacionalni stadion reprezentacije BiH“, istakao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković je naveo da njegov dolazak u Gradsku upravu Zenice predstavlja namjeru da se ostvari što bolja saradnja N/FSBiH i Grada Zenica.

Imali smo konstruktivan razgovor s gradonačelnikom Kasumovićem. Razgovarali smo o projektima koje želimo ostvariti u vremenu pred nama. O svim pitanjima smo usaglasili stavove i znamo u kojem smjeru trebamo dalje ići. Kada govorimo o reprezentaciji BiH naše opredjeljenje će biti da Zenica bude domaćin svih utakmica, pogotovo kvalifikacionih. Što se tiče proširenja Trening centra upoznati smo da su pokrenute aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih pitanja vezanih za zemljište na kojem je planirana izgradnja infrastrukture. Također, Savez će biti na raspolaganju da pomogne NK Čelik za sve ono što je u nadležnosti Saveza“, kazao je predsjednik N/FSBiH Zeljković.