Fudbalska reprezentacija BiH večeras protiv Italije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Carlo Castellani u Empoliju odigrati prijateljski susret protiv Italije, aktuelnog prvaka Evrope.

Italijanima će ovaj susret poslužiti kao posljednja provjera pred EURO na kome će pokušati odbraniti trofej prvaka kontinenta, dok će u našem timu Sergej Barbarez nastaviti slagati kockice za budućnost.

U odnosu na meč s Engleskom u kome je bh. tim poražen sa 3:0, s ekipom u Italiju nisu doputovali Edin Džeko koji se nije oporavio od povrede te Stjepan Radeljić, kao i golman Nikola Vasilj.

S Italijanima smo posljednji put igrali 2020. godine u mečevima Lige nacija. Susret u Firenci je završen bez pobjednika rezultatom 1:1, dok su na Grbavici uspješniji bili Italijani sa 0:2. Godinu dana ranije u kvalifikacijama za EURO Italijani su pobijedili u Torinu sa 2:1, a nakon toga i u Zenici rezultatom 0:3.

Susret će suditi Chrysovalantis Theouli s Kipra, a asistirat će mu njegovi sunarodnjaci Michael Soteriou i Petros Petrou, dok će četvrti sudija biti Italijan Juan Luca Sacchi.

Utakmica počinje u 20:45 sati uz direktan prijenos na BHT1.