Futsaleri Tešnja pobijedili Žepče na otvaranju sezone

Ovog vikenda je počela nova sezona Prve futsal lige FBiH – grupa Centar, a večeras su u utakmici 1. kola u dvorani SRC Tešanj snage odmjerili FT Tešanj i MNK Žepče. Uspješnija je bila domaća ekipa rezultatom 10:6 (6:4).

Domaća ekipa je poslije tri minute igre povela sa 2:0 golovima Mirzeta Avdušinovića i Mahmuta Bahtića, a u četvrtoj minuti Nasir Hodžić pogađa za Žepče i smanjuje na 2:1.

Amer Rakić je zatim vratio dva gola prednosti futsalerima Tešnja, ali se i na drugoj strani Jakov Barbarić upisuje u listu strijelaca.

Do kraja poluvremena je viđena prava golijada. Mirzet Avdušinović je postigao svoj drugi gol za tešanjsku ekipu, a Mirko Čečura smanjuje na 4:3.

Nermin Okić i drugi pogodak Amera Rakića su donijeli domaćima tri pogotka prednosti, a na drugoj strani je Alija Bajrić pogodio za momčad Žepča te se na odmor otišlo pri rezultatu 6:4.

U drugoj minuti nastavka Mahmut Bahtić postiže svoj drugi gol na utakmici, a nakon čega se u listu strijelaca kod Žepča upisuje i Igor Rašić sa 7:5.

Amer Rakić poslije šest minuta igre u nastavku kompletira het-trik za domaće, a nakon gola Alije Bajrića za Žepče i Mahmut Bahtić je postigao svoj treći gol za domaće na ovom susretu pa je na semaforu bilo 9:6.  U posljednjoj minuti susreta u listu strijelaca se upisao i Armin Hafizović za konačnih 10:6.

Preostali mečevi prvog kola u grupi Centar odigrani su jučer. NK Jajce je sa 5:2 savladao MNK Radnik 2022, a istim rezultatom je i momčad MNK Fojnica bila bolja od MNK Usora. Jedinu gostujuću pobjedu je ostvarila ekipa KMF Vitez, a koja je rezultatom 3:8 porazila MNK Iskra Vrbas.

U narednom kolu malonogometaši Žepča u prvoj utakmici pred svojom publikom dočekuju MNK Fojnica, dok će ekipa Tešnja gostovati u Jajcu.