FZZZ: Uskoro objava novih javnih poziva

Federalni zapod za zapošljavanje jučer je saopćio da je Upravni odbor ovog zavoda na sjednici održanoj 7.2.2023. godine, između ostalog, donio odluke o usvajanju Programa sufinansiranja zapošljavanja 2023 i Programa sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2023.

Iz Federalnog zavoda ističu da su u toku intenzivne pripreme za realizaciju ovih programa, a otvaranje javnih poziva i dostupnost online obrazaca na web portalu Zavoda očekuje se uskoro. O tačnim terminima otvaranja javnih poziva korisnici će biti blagovremeno obavješteni.

Također, napominju da su poslodavci i nezaposlene osobe koji namjeravaju učestvovati u mjerama aktivne politike zapošljavanja u 2023. godine u obavezi registrovati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnih poziva. Nakon tog roka registracije više neće biti moguće.

Pozivaju sve potencijalne korisnike, poslodavce i nezaposlene osobe, da redovno prate web stranicu Federalnog zavoda za zapošljavanje kako bi blagovremeno bili obavješteni o tačnom terminu otvaranja javnih poziva, te da se registruju na vrijeme na web portalu Zavoda.

Do otvaranja javnih poziva tekstovi programa su dostupni na web stranici Zavoda na sljedećem linku.