Golijada u maglajskom derbiju pripala Natronu

NK Natron danas je slavio na Gradskom stadionu u Maglaju protiv NK Moševac rezultatom 4:3, u susretu 9. kola Druge lige FBiH – Centar.

Uprkos lošim vremenskim uvjetima prisutni gledaoci nisu ostali uskraćeni za fudbalski užitak i golijadu koja je u konačnici pripala danas formalnom domaćinu ovog susreta.

Prvi gol je viđen tek u 33. minuti, kada je vodstvo Natronu donio Dino Kusur. U 41. minuti Samir Skomorac donosi izjednačenje Moševcu, ali samo tri minute kasnije Eldin Suljić postiže novi gol za Natron i na pauzu se odlazi pri rezultatu 2:1.

Već na startu drugog dijela novi gol za Natron, a ponovo je Suljić bio na visini zadatka. U 58. minuti Nudžeim Imamović se upisuje u listu strijelaca i donosi Natronu veliko vodstvo rezultatom 4:1 i činilo se već tada da je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Ipak Moševac se nije predavao, te novim golom Samira Skomorca iz 61. minute, te Antonija Avgustinovića iz 85. minute dolazi do 4:3 i unosi nervozu u završnicu susreta.

Do kraja susreta nije ipak viđeno više pogodaka, te je Natron upisao tri boda, a koja su znali da proslave sa svojim navijačima. Sada na svom kontu imaju 14 bodova, dok Moševac ostaje na 17.