Grad Zavidovići: Program obilježavanja Dana državnosti BiH

Grad Zavidovići objavio je program aktivnosti obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Manifestacija obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine započet će 24.11.2022. godine (četvrtak) u 10 sati na Spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, gdje će biti položeno cvijeće i odana počast šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

Nakon toga, u 10;30 sati, planiran je obilazak Spomen-sobe Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine.

Delegacije će se potom uputiti na Spomenik žrtvama nacizma i fašizma 1941-1945. te položiti cvijeće i odati počast stradalim.

U petak će biti upriličeno otvaranje zgrade socijalnog stanovanja na Vučjaku i uručenje ključeva korisnicima stanova uz prisustvo delegacija Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i Federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica Edina Ramića. Ključevi stanova bit će dodijeljeni raseljenim licima koji su zadovoljili uslove iz „Javnog poziva raseljenim osobama u Gradu Zavidovići za podnošenje prijava za pomoć u stambenom zbrinjavanju u okviru Regionalnog stambenog programa – osiguranje stambenih jedinica (stanova) po modelu neprofitno-socijalnog stanovanja“.

Pored navedenog, u petak 25.11.2022. godine, s početkom u 8:30, djevojke i djevojčice Ženskog nogometnog kluba „Krivaja“ Zavidovići organizovat će turnir u malom nogometu u Gradskoj sportskoj dvorani.