Grad Zavidovići: Sutra program obilježavanja Dana državnosti BiH

Obzirom da ove godine 25. novembar, datum kada se obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine pada na neradni dan, iz Gradske uprave Zavidovići sutra će upriličiti program obilježavanja ovog praznika.

Manifestacija obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine započet će sutra u 10 sati na Spomen-obilježju šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, gdje će biti položeno cvijeće i odana počast šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata.

Nakon toga, u 10:15 sati, planiran je obilazak Spomen-sobe Odbramebno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine.

Delegacije će se potom uputiti na Spomenik žrtvama nacizma i fašizma 1941.-1945. godine, te položiti cvijeće i odati počast stradalima.

U čast obilježavanja ovog značajnog datuma u Gradskoj sportskoj dvorani, u subotu 25. novembra s početkom u 9 sati bit će održan turnir u malom nogometu “Zavidovići 2023”, a organizator je Ženski nogometni klub Zavidovići.

Pored navedenog, u subotu će s početkom u 10:30 sati biti upriličen kulturno-zabavni program priređen od strane Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Zavidovići, a koji će se održati ispred prostorija u Zavidovićima u ulici „Alije Izetbegovića“ broj 4.