Grad Zenica pomaže Tursku sa 10.000 KM

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je Zaključak o odobravanju izdvajanja sredstava iz tekuće budžetske rezerve Upravi za katastrofe i vanredne situacije (AFAD) Ministarstvu unutrašnjih poslova Turske u iznosu od 10.000 KM u svrhu finansijske pomoći žrtvama zemljotresa u Turskoj.

Razorni potresi koji su pogodili Tursku i Siriju odnijeli su najmanje 15.000 života, dok se još spasioci iz cijelog svijeta bore da spase mnoge koji su još uvijek zarobljeni ispod ruševina.

Po učincima i posljedicama, a kako su izvijestili i mediji, radi se o najvećoj katastrofi u proteklih 100 godina. Nažalost, broj žrtava zemljotresa iz sata u sat se povećava, a Turska je oduvijek bila naša prijateljska zemlja i odlučio sam se pomoći im. Ovo nije prvi put da Grad Zenica pomaže zemlje pogođene ovakvim i sličnim situacijama, ranije smo pomagali Ukrajinu i Pakistan. Vjerujem da ću ovim svojim primjerom podstaći i druge načelnike i gradonačelnike da učine isto jer je i Turska uvijek pomagala našu zemlju“, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.