Gradonačelnik Mujanović: Poziv mladima na dostavljanje ideja za ljepše Zavidoviće

Na zvaničnoj internet stranici Grada Zavidovići objavljen je poziv gradonačelnik Hašim Mujanović mladim osobama iz Zavidovića da dostave svoje prijedloge i ideje za ljepše Zavidoviće.

Prijedloge je potrebno dostaviti na Pisarnicu Gradske uprave u roku od 15 dana od dana objavljivanja ovog poziva na web stranici Grada Zavidovići. Ideje i prijedloge mogu dostavljati pojedinci, sportski klubovi i omladinska udruženja. U kreiranju što ugodnijeg ambijenta u našim Zavidovićima Gradska uprava i Gradonačelnik posebno uvažavaju mišljenja i potrebe svakog Zavidovićanina.

U svom radu i djelovanju kroz poziciju Gradonačelnika nastojao sam da građani svojim angažmanom određuju prioritete i pravce djelovanja Gradske uprave. Sada smo odlučili pozvati i mlade osobe na dostavljanje kreativnih ideja i sadržaja za koje smatraju da će zadovoljiti njihove potrebe i gdje će moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme, a čime će se dodatno doprinijeti ljepšem i urbanijem izgledu Zavidovića. Svaki dostavljeni prijedlog bit će uzet u razmatranje i realizaciju shodno trenutno raspoloživim finansijskim sredstvima. Za ideje koje eventualno ne budemo u mogućnosti sprovesti tokom tekuće budžetske godine stvorit ćemo pretpostavke za njihovu realizaciju u narednom periodu. Još jednom pozivam građane, omladinu i predstavnike mjesnih zajednica, kako gradskih tako i ruralnih, da se što više uključe u stvaranje što boljeg ugođaja za život u Zavidovićima“, navodi se u saopštenju gradonačelnika Mujanovića.