Grupa omladinaca iz Brašljevina želi urediti izletište “Pašića Ravan”

Grupa mještana Brašljevina kod Zavidovića predvođena mladim momcima i djevojkama pokrenula je inicijativu uređenja izletišta “Pašića Ravan”.

Riječ je o grupi aktivista koji su u proteklim godinama za različite projekte prikupili preko 50.000 KM, a jedan od projekta za koji je u kratkom roku skupljeno preko 20.000 KM je i izgradnja putne infrastrukture prema pomenutom izletištu, a što će će otvoriti nove mogućnosti i potencijale za ovaj lokalitet.

Slijedeći izazov i projekat pred ovom grupom je izgradnja i uređenje ovog izletišta, a za što su već uspostavili komunikaciju s Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM).

Svakako, sredstva od IOM-a kojima se nada ova grupa neće biti dovoljan kako bi se implementirao cijeli projekat, stoga svi koji su u mogućnosti mogu podržati ovaj projekat svojom finansijskom ili nekom drugom vrste donacije, a inicijatore ove ideje možete kontaktirati putem njihove Facebook stranice.

Projektnim nacrtom je planirana izgradnja terena za fudbal, košarku i odbojku, kao i sadržaja za djecu, ali i sve one koji vole odmor u prirodi.